Kontaktujte nás

Vitestin ®

Objednávky
Expedice
Obecné dotazy
Užívání
+420 389 500 001
+420 383 579 181

Odborné dotazy
Výzkumná skupina
+420 777 455 588

nebo napište na:
vitestin@vitestin.cz

Napište dotaz

Domácí kombucha

 

 

Připravte si domácí kombuchu. Kombucha je fermentovaný nápoj plný probiotik.

 

Co budeme potřebovat:

  • násadu kombuchy v nálevu - k sehnání je v prodejnách zdravé výživy

  • 2 g černého nebo zeleného čaje

  • 80 g cukru

  • 1 litr vody na přípravu čaje

  • skleněnou nádobu na kvašení kombuchy

 

Jak na to:

 

  1. Uvaříme čaj, zamícháme do něj cukr a necháme vychladnout na cca 30° C.

  2. Po vychladnutí položíme násadu kombuchy na povrch čaje a přidáme nálev, ve kterém byla.

  3. Zakryjeme nádobu produšným textilním ubrouskem, dáme na stinné místo s teplovou 21 - 24°C a necháme kvasit podle své chutí 7 až 20 dní.

  4. Po dokvašení vyjmeme násadu, které se rozrostla, uložíme ji do nádoby a zalijeme trochou hotové kombuchy.

  5. Kombuchu přelijeme přes cedník do lahví a můžeme pít.